Ik werk graag met ACT, omdat het mensen op een reële, positieve en complete manier inzicht geeft in zichzelf en in hun patronen in denken en gedrag. Het geeft mensen een volledige kijk op zichzelf en hun mogelijkheden om om te gaan met wat er op hun pad is gekomen. Het werkt bijvoorbeeld mooi bij mensen die structureel zeggen of denken: 'niet zeuren, gewoon doorgaan', 'komt goed', 'ik wil niet klagen', 'er zijn ergere dingen', 'niet miepen'. 

Het gaat in deze behandeling om verschillende zaken zoals: Acceptatie van nare omstandigheden of ervaringen, zonder er eindeloos in te blijven hangen of zonder dat je jezelf juist te snel een trap onder je kont geeft.

Je leert kijken naar je gedachten, naar regels die je jezelf bewust en onbewust oplegt over hoe je je zou moeten voelen of gedragen. En je leert kijken naar vastgeroeste gedachten over jezelf, om hier vervolgens flexibeler in te kunnen zijn. Daarnaast gaat het om aandacht maken voor het hier en nu, stilstaan bij wat je raakt en bij wat je echt mooi en belangrijk vindt en investeren in die waarden. Mensen gaan bewuster grote en kleinere keuzes te maken die passen bij die waarden, waardoor hun omstandigheden of klachten minder in de weg staan dan voorheen. 

Meer informatie vind je op Wat is ACT? - ACT in Actie