Door wie

De gesprekken worden gevoerd met mij, Nicole van Oirschot. Ik ben Gz-psycholoog, gedragswetenschapper, EMDR-therapeut, seksuoloog en al jaren met veel plezier werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en seksuologie.  

Mijn interesse in verschillen tussen allerlei mensen, hun gedrag, gedachten, emoties en interacties met anderen en met de nare dingen die we mee kunnen maken, zorgde ervoor dat ik dit vak wilde gaan doen. 

Binnen behandelingen gericht het omgaan met onder andere depressie, angst, lichamelijke problemen en traumatische gebeurtenissen (als gevolg van bijvoorbeeld een ongeluk, huiselijk geweld of seksueel misbruik) komen belangrijke thema's aan bod. Het blijft prachtig om een mens na zo'n moeilijke periode, weer in balans zien komen.

Tijdens mijn eerste werkzaamheden als psycholoog, viel me op dat seksualiteit nauwelijks aan de orde kwam in de zorg, terwijl elke volwassene er mee te maken heeft. De opleiding tot seksuoloog was daarom in 2007 een logische stap na mijn studie Geestelijke Gezondheidskunde. Het is een waardevol onderdeel van mijn werk om ook dit onderwerp op een veilige en respectvolle manier bespreekbaar te kunnen maken, zowel bij cliënten, als bij collega's.

Mensen noemen eigenschappen als nuchterheid, geduld, rust, oprechtheid, relativeringsvermogen, humor en openheid, als prettige kenmerken voor mij als psycholoog.