Werkwijze

Na de aanmelding, wordt je naam genoteerd. Zodra er ruimte is om een intakegesprek te plannen neem ik contact met je op om kort met je na te lopen of je bij mij aan het juiste adres bent voor jouw hulpvraag. Als dat voor beide partijen zo blijkt te zijn, kunnen we een intakegesprek inplannen, waarin je hulpvraag, je doel, de aard en ernst van je klachten onderzocht worden. Op basis daarvan wordt al dan niet een diagnose gesteld en een behandeladvies gegeven. Als er sprake is van een behandeling gericht op een diagnose die binnen de Generalistische Basis GGZ kan plaatsvinden heb je een verwijzing van je huisarts nodig.

 

Ik adviseer je om vooraf de praktische zaken op een rij te zetten, zoals inzicht verkrijgen in de kosten die het voor je mee kan brengen door bij je zorgverzekering te informeren (zie Tarieven en vergoedingen) en het regelen van een verwijsbrief van je huisarts voor een BGGZ-traject. 

 

Daarnaast vind je bij mijn Links veel informatie waarmee je al een goede start kunt maken. Er is zoveel nuttigs te vinden waar je al mee aan de slag kunt in de tijd dat je op een intakegesprek moet wachten.