Als je je aanmeldt check dan tijdig je zorgverzekering en polisvorm (natura of restitutie), zodat je zoveel mogelijk vergoed krijgt van de behandeling bij een ongecontracteerde Gz-psycholoog zoals ik. De wachttijd wordt op de homepage bijgehouden. 

Tarieven en vergoedingen

Een behandeling in de BGGZ bij een ongecontracteerde Gz-psycholoog, zoals ik, wordt vanuit de basisverzekering (deels) vergoed, als je huisarts je op basis van een vermoeden van een psychische (DSM-5) diagnose verwijst. 

 

Informeer zelf vooraf goed bij je zorgverzekeraar welk percentage van het ondergenoemde consulttarief vergoed wordt vanuit jouw polis, zodat je weet wat voor jou de kosten kunnen zijn. 

 

Het aantal consulten en welk percentage je per consult vergoed krijgt van uit je zorgverzekering, is afhankelijk van de zorgverzekeraar en van de polisvorm (Restitutie/Natura-polis) die je hebt afgesloten. Het wettelijk eigen risico (385,-) betaal je zelf. Je hoeft je niet aanvullend te verzekeren voor geestelijke gezondheidszorg. 

 

Vanaf 2022 wordt per consult gefactureerd in de GGZ. Je ontvangt de factuur via mail en betaalt en declareert deze zelf.

 

Zorgverzekeraars vergoeden diverse behandelingen gericht op aanpassingsstoornissen, fobieën, werk gerelateerde stoornissen, partnerrelatieproblemen of bepaalde seksuologische behandelingen niet, tenzij daar een psychologische stoornis aan ten grondslag ligt, zoals een angststoornis, trauma gerelateerde stoornis of somatische symptoomstoornis. In een intakegesprek wordt onderzocht of deze stoornissen ten grondslag liggen aan de klachten waarvoor je je aanmeldt. 

 

Voor meer informatie kijk ook op: Het zorgprestatiemodel: wat verandert er voor patiënten? - LVVP

 

Standaard prijslijst Generalistische Basis GGZ 2023

Prestatiecode

 

Consulttype

Tijdsduur

Tarief conform NZA

CO0562

Intake

60 minuten

€173,40

CO0627

Behandeling

60 minuten

152,50

CO0497

Behandeling

45 minuten

128,40

OV0018

Schriftelijke informatieverstrekking (met toestemming patiënt) aan derden

 

90,-

*Tarieven voor de prestaties voor de Basis GGZ 2022, zoals gesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. 

De prestatie bestaat uit directe en indirecte behandeltijd, zoals intake, diagnostiek, verslaglegging, afronding dossier en overleg/evaluatie en verslaglegging naar huisarts.

 

 

 

Tarieven onverzekerde zorg: 

  

Consultsoort

Tijdsduur

Tarief

Coaching/zelfbetaler

45 minuten

120

Coaching/zelfbetaler

60 minuten

€170

Partnerrelatiegesprek

90 minuten

€240 (excl 21% btw)

  

Werkgeversbijdrage

Bij een groot aantal bedrijven is er budget voor studie en opleiding als ook voor persoonlijke ontwikkeling, coaching, werkbegeleiding van hun werknemers. Werkgevers zijn vaak bereid om te investeren in jouw vitaliteit en je functioneren. Informeer daarom naar de mogelijkheden. 

  

Afspraak annuleren

Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos geannuleerd worden via (voice)mail/whatsapp. Daarna wordt het consult in rekening gebracht en geldt een no-show tarief van €100,-, waarvoor je een factuur ontvangt. Deze dient voorafgaand aan de eerstvolgende afspraak te zijn voldaan en kan niet ingediend worden bij uw verzekeraar. 

 

Meer informatie over een behandeling bij een vrijgevestigde psycholoog: www.LVVP.info en de folder hieronder. 

 

Download
Clientenfolder van de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigede Psychologen & Psychotherapeuten
Informatie over een behandeling bij een Vrijgevestigde Psycholoog
LVVPcliëntenfolder2018.pdf
Adobe Acrobat document 70.1 KB